Alcatel One Touch 512 - demontáž

Návod jak rozdělat GSM telefon Alcatel One Touch 512, za účelem vyčištění a zprovoznění často poruchového pákového ovladače (joysticku). Dlouho jsem to na Internetu hledal, ale nic jsem nenašel - snad to někomu pomůže.

Upozornění

Celé akce je na vaše vlastní nebezpeční. Pokud máte telefon v záruční době, prosím, vyhledejte raději autorizovaný servis.

Nářadí

  • malý plochý šroubovák
  • jemný čistý štětec
  • malý křížový šroubovák

Postup

  1. Špičku plochého šroubováku vsuneme z pod tmavěšedý plastový díl (s nápisem Alcatel) z boční strany telefonu (těsně nad prohlubeň pro držák telefonu) a jemným stálým tlakem částečně vypáčíme tento díl (jsou tam dvě západky). Poté pokračujeme v opatrném páčení až se plastový díl úplně oddělí od hliníkového krytu telefonu (je tam přilepen oboustrannou lepící páskou).
  2. Opět špičkou plochého šroubováku vyhákneme hliníkový kryt z háčku na plastovém těle telefonu, který se odkryje po odstranění plastového dílce z předchozího kroku.
  3. Jemným páčením odlepíme hliníkový kryt od plastového těla telefonu (opět je použita oboustranná lepící páska, kterou je hliníkový kryt přichycen v horní části telefonu v okolí sluchátka).
  4. Odejmene klávesnici telefonu a štětečkem vyčistíme celou přední stranu.
  5. Křížovým šroubovákem odšroubujem šest dlouhých šroubků (dva u sluchátka, dva pod displayem a dva pod klávesnicí) a opatrně odejmeme přední plastový kryt telefonu (je nezbytná opatrnost protože kryt se základní deskou telefonu mnoha kontakty v oblasti sluchátka (připojení samotného sluchátka a konektorů nabíjení a hands-free).
  6. Odejmeme tenkou fólii spínačů klávesnice a štěteškěm důkladně vyčistíme celý povrch základní desky a spínač pákového ovladače. Základní desku lze vyjmou ze zadní části obalu telefonu. (poznámka: Nikdy nerozdělávejte display z jeho patice!)
  7. Vyčistíme zadní kryt telefonu zejména v jeho spodní části, kde je vibrační motorek a mikrofon (pozor na kontakty).
  8. Telefon složíme postupem opačným k postupu demontáže.

Pokud telefon po složení funguje (nejlépe lépe než před celou akcí), tak gratuluji - byli jste úspěšní :-)

Rozdělaný Alcatel OT 512

 Share!

 
comments powered by Disqus